AM Press Logo
Muzeul Pietrei

MAE: Românul răpit în Republica Togo a fost eliberat

Marinarul român răpit pe 29 noiembrie, în largul portului Lome, Republica Togo, a fost eliberat şi urmează să fie repatriat.

„Referitor la incidentul produs la data de 29 noiembrie 2020, în largul portului Lome (Republica Togo), în care a fost implicată nava Agisilaos, incident în cadrul căruia un cetățean român, membru al echipajului navei menționate, a fost răpit, Celula de Criză interinstituțională convocată imediat după incident din dispoziția ministrului afacerilor externe informează că cetățeanul român a fost eliberat și urmează să fie repatriat în zilele următoare”, a precizat MAE, sâmbătă, într-un comunicat de presă.

„Pentru soluționarea situației cetățeanului român, Celula de criză interinstituțională a întreprins, de la convocarea acesteia și până la eliberarea cetățeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare și cu parteneri internaționali.

Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităților specifice în vederea revenirii cetățeanului român, în siguranță, în țară”, arată comunicatul citat.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!