AM Press Logo
Muzeul Pietrei

MAE rus, sfat pentru Maia Sandu: „Să nu caute amenințări acolo unde nu există”

 

Ministerul de Externe de la Moscova a comentat o declarație recentă a Maiei Sandu, potrivit căreia activitatea punctului de serviciu consular al Rusiei la Tiraspol reprezintă „o amenințare la adresa integrității teritoriale” a Republicii Moldova.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al MAE rus, i-a sugerat Maiei Sandu „să nu caute amenințări acolo unde nu există”.

„Nu putem fi de acord cu o astfel de evaluare”, a precizat Zaharova pentru presa rusă, menționând că punctul de serviciu consular doar furnizează servicii consulare cetățenilor ruși care locuiesc în stânga Nistrului, circa 200 de mii la număr.
„Cerem părții moldovenești să nu caute amenințări acolo unde nu există, dar să se concentreze pe soluționarea aspectelor privind cooperarea între țările noastre. La rândul nostru, ne confirmăm disponibilitatea pentru un dialog constructiv”, a mai spus Maria Zaharova, citată de tv8, potrivit b1tv.ro.

Liderii de la Tiraspol au cerut Moscovei, în repetate rânduri, inclusiv într-o scrisoare adresată președintelui Vladimir Putin, „să consolideze capacitățile punctului consular”, iar autoritățile ruse au promis să soluționeze această problemă. Un reprezentant al MAE rus a spus că punctul consular emite deja nouă pașapoarte pe oră, că a fost prelungit programul de lucru și că numărul angajaților urmează să fie suplinit în curând.

„Este o nouă sfidare și o altă încălcare a integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu, întrebată într-o emisiune TV despre aceste intenții ale Rusiei.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!