Magda Vasiliu: „M-a frapat teribil atitudinea lui Mugur Ciuvică. Fiul meu e în scaun cu rotile de trei luni”

 

Prezentatoarea Prima Tv, Magda Vasiliu, se află în Italia, unde fiul ei de şapte ani este tratat de cancer. Ea a povestit pe contul său de Facebook că a urmărit emisiunile în care s-a discutat cazul ei, însă a fost uluită de reacţia lui Mugur Ciuvică.

„Azi mi-am făcut timp şi am urmărit emisiunile care au tratat cazul meu. Le mulţumesc colegilor pentru susţinere. Dar m-a frapat teribil atitudinea dlui Mugur Ciuvică. Eu l-am auzit spunând cu o degajare uluitoare ca Vlad s-ar putea descurca şi fără mine în spital, în Italia. În primul rand, conform legii italiene îmi e interzis să-mi las copilul singur în spital. În plus, din păcate, copilul meu nu s-a născut poliglot! E un copil de 7 ani şi jumătate care nu înţelege italiana şi nu se exprimă în italiană! Cum ar putea sta în spital singur? Cum??? La spitalul din Roma toţi copiii, până la 18 ani sunt permanent însoţiţi de părinţi! Dl Ciuvică ştie, de exemplu, că până la o intervenţie chirurgicală programată peste o lună, copilul meu nu are voie să stea în picioare sau să meargă? Copilul meu e în scaun cu rotile de trei luni de zile. Cum se duce la wc? Cum se spală? Cum îşi ia ligheanul ca să vomite după chimioterapie? La asta ar trebui să răspundă dl Ciuvică, însă înainte de asta ar trebui să pună mâna să citească legile din ţări civilizate! Iar celor care-şi dau cu părerea şi spun că se face chimioterapie şi în România şi că nu trebuia sa plec, le spun atât: Am plecat la îndemnul unor medici români, pe banii mei, cu un card european de sănătate la care am dreptul pentru că am cotizat!

Distribuie prietenilor

Înainte să vă daţi cu părerea, asiguraţi-vă că ştiţi despre ce vorbiţi!
Cât despre legile de la noi referitoare la cm pentru îngrijirea copilului bolnav, nu prea e nimic decent de spus … Să-mi spună însă cei care au făcut actuala lege care e diferenţa între un copil de 6 ani şi 11 luni şi unul de 7 ani şi 2 zile. Eu n-o sesizez… Probabil nu mă duce capul… Pentru că o diferenţă trebuie să fie, una substanţială chiar, din moment ce legea din România îi tratează complet diferit!”, a scris Magda Vasiliu, pe pagina de socializare.

Cristina Matei, AMPress