• Home
  • Știri
  • MAI: Patru șefi de la Poliție din Constanța, demiși în urma accidentului de la 2 Mai

MAI: Patru șefi de la Poliție din Constanța, demiși în urma accidentului de la 2 Mai

mai 2

În urma anchetei solicitate de ministrul Afacerilor Interne în legătură cu accidentul rutier de la 2 Mai, s-a dispus eliberarea din funcţie a adjunctului şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, şefului Serviciului Rutier Constanţa, şefului Poliţiei Municipiului Mangalia, şefului Biroului Poliţiei Vama Veche, a anunţat, miercuri, Eduard Ionescu, reprezentant al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice a MAI.

„Evaluarea preliminară a activităţii manageriale de la nivelul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcţiile de conducere deţinute a următorilor poliţişti: adjunctul şefului Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordine publică, şeful serviciului rutier Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia, respectiv şeful biroului Poliţiei Vama Veche”, a anunţat Eduard Ionescu, potrivit Agerpres.

De asemenea, reprezentantul MAI a precizat că au fost constatate aspecte de natură penală în privinţa unui ofiţer şi a doi agenţi.

„Încă de la început subliniez faptul că aceste informaţii sunt obţinute în primă etapă şi nu reprezintă raportul final, este o informare intermediară(…). În urma activităţilor de verificare derulate până în prezent, ofiţerii Corpului de Control au constatat posibile aspecte de natură penală circumscrise infracţiunii de abuz în serviciu, în legătură cu modul de acţiune, respectiv inacţiune a trei poliţişti – un ofiţer şi doi agenţi – implicaţi în procedurile de verificare, control şi luare a măsurilor legale faţă de conducătorul auto, care, în dimineaţa zilei de 19 august, a produs un accident rutier soldat cu decesul a doi tineri şi rănirea altor trei”, a precizat Ionescu.

El a adăugat că urmează să fie sesizat Parchetul în cazul celor trei poliţişti.

Doi tineri au decedat şi alţi trei au fost răniţi sâmbătă dimineaţă, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii 2 Mai.

Parteneri