• Home
  • Prima
  • Majestatea Sa Margareta a conferit președintelui Academiei Române Ordinul Coroana României, în grad de Comandor

Majestatea Sa Margareta a conferit președintelui Academiei Române Ordinul Coroana României, în grad de Comandor

Marți, Majestatea Sa Margareta a primit titlul de Comodor al Yacht Club Regal Român. Totodată, la ceremonia de Palatul Elisabeta, Majestatea Sa Margareta a conferit titlul Înaltul Patronaj unor instiuții și organizații importante ai cărei reprezentanți au fost vădit onorați. La final de ceremonie, Custodele Coroanei române a conferit Ordinul Coroana României, în grad de Comandor, Președintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Potrivit stiri.tvr.ro, Majestatea Sa Margareta a conferit Înaltul Patronaj unor instituții și organizații precum Federația Română de Ciclism, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.
Înaltul Patronaj este acordat de către membrii Familiei Regale a României anual și însemană recunoșterea calității.

La finalul ceremoniei, Majestatea Sa Margareta a conferit Ordinul Coroana României, în grad de Comandor academicianului Ioan-Aurel Pop.

Ordinul Coroana României a fost instituit de Regele Carol I prin Decretul Regal la 10 Mai 1881, cu prilejul proclamării Regatului României, pentru a recompensa serviciile aduse Statului și a fost reînfiinţat de Majestatea Sa Regele Mihai I la 30 decembrie 2011.

Parteneri