Majestatea Sa Margareta, la repatrierea Reginei-Mamă Elena: „România și întregul continent au datoria de a învăța din umanitatea acestei regine”

Dorinţa ultimului suveran al României va fi îndeplinită. Regele Mihai spera ca mama sa, de care soarta și istoria l-au despărțit de atâtea ori, să îşi doarmă somnul de veci în ţara pe care a iubit-o. Astfel, Regina Elena îşi va dormi somnul de veci alături de fiul său.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a transmis un mesaj cu prilejul repatrierii rămăşiţelor  pământeşti ale Reginei Elena.

“După șapte decenii, Regina-Mamă Elena se întoarce în România pentru eternitate.
Exilul ei, început la 4 ianuarie 1948, a continuat și după trecerea ei la Domnul. Regina-Mamă revine acasă victorioasă în lupta cu Timpul, cu Destinul, cu Istoria. Puterea ei a stat în credință și în calitățile umane cu care Dumnezeu a înzestrat-o.

Distribuie prietenilor

Regina Elena a călăuzit pașii Regelui Mihai și, ani mai târziu, m-a îndrumat pe mine. Pentru două generații succesive ale Casei Regale, ea a fost far și lumină.

Dar Regina a jucat un rol concret, vital, în Al Doilea Război Mondial, cultivând binele și înfruntând răul copleșitor și agresiv, dinăuntrul și din afara țării.

Ea a salvat zeci de mii de vieți de cetățeni români de origine evreiască, a confruntat dictatorii, inumanitatea și naționalismul brutal, din respect față de valorile umane și din credință în Dumnezeu.

Regina Elena a iubit România și oamenii ei, natura și istoria ei. Ea a crezut în locul țării noastre în Europa. De aceea, România și întregul continent au datoria de a învăța din umanitatea acestei regine.

Regina Elena s-a gândit mereu la binele generațiilor viitoare. Ea a dorit o Românie demnă și curajoasă. Și întotdeauna a văzut ceea ce era mai bun în oamenii noștri. Grație ei, țara noastră a fost mai respectată în lume. Acesta este înțelesul profund al legământului Reginei-Mamă.

Este datoria noastră să-i continuăm legământul, construind o Românie care cultivă respectul pentru cel de aproape, încrederea în oameni, o societate care își folosește energia pentru binele comun, nu pentru binele personal, o țară în care tinerii români să dorească să trăiască.

Regina se întoarce, dincolo de moarte, la țara ei, la Coroana ei, la ce a avut mai de preț, dragostea și încrederea în România.
Odihnească-se în pace!”

Ceremoniile dedicate repatrierii rămăşiţelor sale pământeşti sunt organizate în zilele de 18 şi 19 octombrie 2019.

Sursa – stiri.tvr.ro