• Home
  • Știri
  • Marcel Ciolacu: Este prima oară în istoria României când s-a creat un echilibru între cheltuieli și investiții

Marcel Ciolacu: Este prima oară în istoria României când s-a creat un echilibru între cheltuieli și investiții

marcel ciolacu 2 1

Premierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi că pentru prima oară în istoria României s-a creat un echilibru între cheltuieli şi investiţii, iar în acest moment ţara noastră are un deficit de 56 de miliarde de lei şi cheltuieli pe investiţii de 57 de miliarde de lei.

Şeful Executivului a efectuat luni, alături de vicepremierul Marian Neacşu şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, o vizită de lucru la Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeş).

„Cred că e prima străpungere după perioada comunistă şi nu este o lucrare întinsă, dar este foarte dificilă. Este evident că, deja, constructorul este în avans cu lucrările şi aş dori să-l felicit. Sunt ferm convins că dacă am fi fost în Schengen aţi fost şi mai în avans, lucrurile ar fi mers mult mai uşor. În acest moment, România are, că tot vorbim şi ne place de acest deficit, cu toţii devenim experţi în deficite, are un deficit de 56 de miliarde şi cheltuieli pe investiţii de 57 de miliarde. Este prima oară în istoria României când s-a creat acest echilibru între cheltuieli şi investiţii. Cunoaştem cu toţii situaţia, când am venit prim-ministru. Înţeleg, anumite persoane sunt supărate pentru că direcţionăm, în primul şi în primul rând, banii către investiţii”, a afirmat Ciolacu, potrivit stiri.tvr.ro.

Conform acestuia, sumele alocate către Transporturi sunt cele mai importante, având în vedere, între altele, că astfel de lucrări au şi cea mai mare importanţă strategică.

„Unii sunt supăraţi că direcţionăm cele mai mari sume către Ministerul Transporturilor. Lucrările în Transporturi se multiplică cel mai repede şi au cea mai mare importanţă strategică. Sunt marile lucrări de infrastructură, aşteptate, să ştiţi, nu numai de români, cred că şi de noi. Tot timpul găseam motive să amânăm astfel de lucrări. Sorin Grindeanu, chiar dacă îmi este coleg, nu am nicio reţinere să spun, aceste trei tronsoane de la Piteşti spre Sibiu care sunt încă în lucru au fost ocolite de toţi miniştrii Transporturilor, de 30 şi ceva de ani. E primul ministru care închide de la Nădlac până la Constanţa. Şi o să închidem, la fel, din Moldova până în Constanţa. E prima oară când avem un plan şi acest plan prinde contur. Dacă vom avea noroc să avem constructori la fel de buni cum îi avem pe cei de aici, sunt ferm convins că lucrurile vor intra într-o dinamică şi mai mare”, a transmis premierul.

Continuarea aici

Parteneri