AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Marian Nazat: Spre legalizarea consumului de droguri

 

MOTTO:

„Terenul 17, cu siguranță, miroase ca în sufrageria lui Snoop Dogg (n.r. rapper american). Doamne, pe tot terenul miroase a marijuana !”

Alexander Zverev[1]

 

„Am simțit și eu pe Terenul 17, am simțit când ne încălzeam pentru meci”[2], i-a ținut isonul neamțului cehoaica Marketa Vondrousova, semn că arena sportivă americană aduce, mai degrabă, cu un laborator de stupefiante. Ca și lumea întreagă, încăpută pe mâna rețelelor internaționale de traficanți de produse halucinogene. Rețele aflate în cârdășie cu instituțiile statului, să nu ne prefacem mai orbi decât suntem! O afacere din care se câștigă cu nemiluita, bani folosiți  ulterior ba în organizarea vreunei lovituri de stat ori de  palat în țările cu democrație necorespunzătoare, ba în susținerea unui lider fidel în coloniile din  vecinătate, ba în felurite campanii politice ori, chipurile,  umanitare…  În contextul dat, mă încumet la o predicție – nu va trece mult timp și consumul de droguri se va legaliza cam peste tot, la presiunea actorilor importanți ai scenei mondiale. Între ei nu putea lipsi magnatul Soros, un susținător  declarat al prizării marijuanei. Iar la magnitudinea financiar-politică a acestor prădători  nesătui, demersul cu pricina va fi o bagatelă ! Păi, nu la fel s-a întâmplat și cu băuturile  alcoolice, după  o prohibiție  eșuată ? O prohibiție care a complicat și mai tare lucrurile, amplificând o criminalitate organizată și așa endemică (a se vedea, cu osebire, cartea Chicago sub teroare, a scriitorului Kenneth Allsop). Viciul nu poate fi interzis, să nu ne iluzionăm aiurea! Alcoolul și drogul sunt ingredientele în absența cărora tinerii frumoși  și liberi ar pica în depresie. Și cum să le blochezi drumul spre fericire? Viața e scurtă oricum, nu? Importantă-i  distracția, alunecarea în ireal!

De aceea, mă amuză  până la furie reacția autorităților noastre,  una de o demagogie scandaloasă,  când vine vorba despre molima ce s-a abătut asupra  puberilor băștinași. Școlile, liceele și facultățile de la noi, aidoma și cluburile, adevărate paradisuri colective ale pierderii de sine, seamănă izbitor și dramatic cu „Terenul 17” newyorkez. Ori cu sufrageria rapperului ăla celebru, transformat în idol de generațiile de maneliști carpatini,  la concurență cu alde Gheboasă și Tzanca Uraganu…

Altminteri, incriminarea în continuare a consumului și traficului de droguri va umple pușcăriile cu droaia de rătăciți. În consecință, „deschideți larg porțile închisorilor ! Nu vedeți câtă lume vrea să intre?”[3]

[1] Declarație făcută  de tenismenul german la o conferință de presă organizată  la New York,  anul trecut. (Gazeta Sporturilor)

[2] Gazeta Sporturilor

[3] Vasile Butulescu, Aforisme

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!