• Home
  • Știri
  • Marica (Sed Lex), despre protestul angajaților din Finanțe: Nu cred că vineri va lucra cineva

Marica (Sed Lex), despre protestul angajaților din Finanțe: Nu cred că vineri va lucra cineva

vasile marica 1

Vasile Marica, președintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, a anunţat că 15.000 de persoane protestează joi, la nivel naţional, față de măsurile fiscal-bugetare cuprinse în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, măsuri care afectează, în total, 22.000 de oameni. „Eu nu cred că mâine va lucra cineva”, a mai spus el.

Acesta a mai afirmat că nu vor fi niciodată bani suficienți la bugetul țării până când sistemul nu va fi profesionalizat şi digitalizat.

„Dânşii cum vor să facă e cam aşa: cumulăm două funcţii de şef birou şi şeful decide cine rămâne. Asta nu se poate! Vom câştiga în instanţă, asta pe de o parte, şi de cealaltă parte, nu e normal ce se întâmplă că, pe lângă faptul că nu avem personal tânăr, că din 2016 nu s-au mai făcut angajări, nu avem o lege care să ne apere când ne ducem în inspecţii”, a declarat Vasile Marica, potrivit b1tv.ro.

El a mai susținut că greva angajilor din Finanțe e una spontană, necontrolată de sindicat: „Noi vrem să pornim pe 22 același protest. Între timp, colegii noştri s-au supărat şi mai tare”.

„Problema e (…) faptul că politicienii dau vina numai pe noi că nu s-au făcut încasări, în condiţiile în care ei fac Codul Fiscal, fac legile, ei ne obligă să facem o anumită legislaţie. Nu avem nicio vină pentru chestia asta! (…) E o problemă de sistem, sistemică”, a mai afirmat președintele SED LEX.

Parteneri