• Home
  • Știri
  • Marius Nistor: Cadrul didactic nu are niciun rol în testarea elevilor

Marius Nistor: Cadrul didactic nu are niciun rol în testarea elevilor

marius nistor 11381900

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Eduaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, afirmă că testarea elevilor în şcoli pentru a depista dacă aceştia consumă sau nu droguri nu este responsabilitatea angajaţilor unităţilor de învăţământ.

„A vorbi despre testare, fără acordul părinţilor şi fără un personal care să fie instruit şi calificat, nu cade în sarcina cadrelor didactice şi a angajaţilor unităţilor de învăţământ”, declară Marius Nistor.

”Cadrul didactic nu are niciun rol în testarea elevilor. Cadrul didactic poate doar sesiza o situaţie în care un elev poate prezenta nişte simptome în eventualitatea în care ar fi consumat droguri, iar, mai departe, nişte instituţii abilitate, cu personal calificat, pot realiza, doar cu acceptul părinţilor, testarea elevilor. (…) Cadrele didactice nu au niciun fel de competenţe în acest domeniu. Rolul lor este să educe copiii într-o unitate de învăţământ, nu să facă testări antidrog, aşa ceva nu se întâmplă în niciun stat civilizat”, a declarat, luni, pentru News.ro, Marius Nistor.

El este de părere că, în primul rând, este necesară o campanie de informare şi de educare cu privire la efectele consumului droguri, iar o astfel de campanie să se adreseze în primul rând elevilor şi familiilor acestora, întrucât ”copilul petrece cel mai mult timp în familie”.

Parteneri