Marș acasă, Dragnea! Guvernul va retrage ordonanțele și strada se va liniști

 

Românii, cei care au votat și cei care nu au votat, au știut mereu că-s mințiți. Au suportat fiindcă s-au învățat, în timp, că nu te poți pune cu minciuna care vine de la cei de sus. Ei te strivesc și te biruie mereu, și-n comunism și-n acest capitalism care pute a comunism. Acum minciuna e grosolană, jegoasă, lovește ca un scuipat în frunte poporul. Nu pe tot, dar aproape .
Suntem la capătul unei campanii, cea mai parșivă și mai generoasă în promisiuni din istorie. Mulți, cei mai mulți, n-au crezut și au refuzat momeala. Au refuzat păcăleala și pentru că nu exista variantă la minciună. Așa că, scârbiți, au stat acasă. O parte, importantă, trei milioane și ceva, a mers și a votat promisiunile mincinoase în spatele cărora stătea un interes uriaș. Un interes politic din toate partidele. Si din partidul care, mințind, a câștigat, și din partidele care mimau opoziția, dar erau de acord. Hoții, de peste tot, trebuiau apretați și puși pe culme, ca niște cămăși curate. Au mers la vot și câțiva care au votat caricatura de opoziție liberală, o mizerie care s-a prefăcut virgină, dar era curvă. Dar cei mai mulți votanți au refuzat să mai fie votanți. De ce? Fiindcă, depistând minciuna, nu s-au compromis să joace în scena ei de cocă și rahat.
De ce s-au trezit acum românii care n-au mers la vot? Nu s-au trezit acum. S-au trezit când au refuzat să meargă să voteze minciuna Dragnea și caricatura opozantă liberală. Acum au simțit că minciuna devine insultă. Insultă jegoasă. Și au ieșit în stradă. În stradă sunt toate generațiile. Dar mai ales generația activă a României, românii care au înțeles că suntem furați mișelește și îndesați, la infinit, în noroiul mizerabil al cărdășiei nemernicilor.
Suntem, am citit undeva, țara hoților de buzunar. Fals. Hoții de buzunar s-au emancipat, au intrat în politică, sunt hoți academici. Sunt sus, sus de tot și se cheamă președinți de Cameră, premieri, parlamentari, ministri, generali SRI, generali de poliție. Unii-s hoți în justiție, magistrați mafioți. Hoția a făcut în 27 de ani miliardari în dolari, ceea ce în America se petrecea în cinci și zece generații. Niciun politician nu face pușcărie adevărată în România și nu dă banii înapoi. Un milionar care vinde sclavi ai gazonului face copii în pușcărie și-și schimbă amantele, ca pe șosete, în garsoniera celulei. În pușcăriile noastre insalubre sunt și dormitoare  unde poți primi o puștoaică la comandă, iar un restaurant de lux îți aduce meniul cu șampanie franțuzească, fiindcă doar aia e șampanie, și icre negre. La ieșire, conturile sunt neatinse. Acum se vrea albirea integrală, iar pușcăriile trebuie închise de statul de drept Dragnea.
Ce face Dragnea azi? Legiferează. Ce? Hoția. O bagă în Constituție și, vorba unui caricaturist, în Biblie.
Au votat mulți oameni promisiunile parșive din campanie? Da. Au votat și nu-s vinovați pentru credulitate, ci pentru lipsa de alternativă la banditism. Dacă votau altfel ieșea tot hoție. Hoția lui Dragnea a fost  grăbită și nesăbuită. Simțind că are armura mai multor voturi decăt bănuia în visele lui cele mai luminoase, a făcut greșeala să se arate gol și putred pe cea mai înaltă șcenă, sigur pe el, sigur că poporul nu s-a prins și e prost. Nu e prost. Și Ceaușescu a crezut că e prost poporul, iar poporul, într-o zi, s-a enervat. Tărziu, dar s-a enervat.
Ce e de făcut? Nimic mai mult, nimic mai puțin. Marș acasă, Dragnea! PSD va guverna în continuare liniștit, iar Grindeanu (sau altul) va retrage a doua zi ordonanțele netrebnice. Poporul nu-și va mai încerca rezistența chinuitoare la ger și va pleca acasă. Dacă nu pleci tu, poporul va dori mai mult și e păcat de o țară pentru un biet hoț nemernic. Au căzut alții, mai tari ca tine. Insolența însă, ți-e uriașă, de neegalat.Pleacă, Dragnea și lasă poporul și chiar partidul tău care pierde zilnic enorm, să respire.