• Home
  • Prima
  • Mărturisirile care au zguduit sportul: ”Mă bătea până la carne și nu aveam voie să plâng! Era dezumanizant”

Mărturisirile care au zguduit sportul: ”Mă bătea până la carne și nu aveam voie să plâng! Era dezumanizant”

Patinatoarea Jessica Shuran Yu (19 ani) a zguduit lumea sportului cu dezvăluirile făcute despre abuzurile la care a fost supusă în țara natală, China. Sportiva, care concurează pentru Singapore, a mărturisit că antrenorul ei a început s-o bată de la 11 ani.

”Când se enerva, adică de fiecare dată când făceam cea mai mică greșeală, mă punea să întind mâna. Uneori mă bătea de mai mult de zece ori pe zi, până când ajungea la carne”, a povestit patinatoarea, participantă la Mondialul din 2017, de la Helsinki.

”Mă bătea și cu lama de la patină. Chiar dacă sângeram după, nu aveam voie să mă spăl. Trebuia să închei antrenamentul, ca să nu-l supăr”, a mai zis Yu, pe contul ei de Instagram, potrivit digisport.ro.

De două ori campioană națională a statului Singapore și câștigătoare a medaliei de aur la Jocurile Asiei de Sud-Est din 2017, Jessica Shuran Yu a povestit că antrenorul ei din China le jignea mereu pe patinatoare. Le numea ”grase”, ”leneșe”, ”proaste” sau ”inutile”.

”La 14 ani eram la pubertate și mă descurcam greu cu săriturile, pentru că luam în greutate. Atunci eram lovită cu lama în picior și pusă să încerc din nou. Nu aveam voie să mă spăl sau să plâng”, a mai zis sportiva.

Parteneri