• Home
  • Prima
  • Medic: Adolescenții au o probabilitate mult mai mare de a face o complicație rară a maladiei COVID, chiar forme mortale

Medic: Adolescenții au o probabilitate mult mai mare de a face o complicație rară a maladiei COVID, chiar forme mortale

Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit la Tema Zilei, de la TVR 1, despre condițiile de imunizare, în cazul adolescenților.

Condițiile medicale de vaccinare a adolescenților sunt asemănătoare cu cele ale adulților, a spus medicul Mihai Craiu, invitat la Tema Zilei. „Trebuie să ne aflăm în fața unui adolescent care nu este febril, să nu aibă semne de boală acută și să nu aibă contraindicații legate de istoricul de anafilaxie la una dintre componentele vaccinale”.
Nu există alte contraindicații de stare de sănătate destinate adolescentului, deoarece profilul hormonal și biologic este aproape asemănător cu al adultului tânăr.
Maladia COVID-19 la adolescenți este, din punct de vedere al riscului direct, aparent mai mică. Sunt mult mai puțini adolescenți spitalizați, oriunde în lume, a mai adăugat medicul Craiu. „Dar, în același timp, adolescenții, care nu sunt niște adulți în miniatură, spre deosebire de copiii mici, au o probabilitate mult mai mare de a face o complicație rară a maladiei COVID, care se numește sindrom inflamator multisistemic, care este la fel de severă ca și furtuna de citokine de la adulți (…) Unii adolescenți ar putea să facă forme mortale de COVID-19”, a subliniat medicul pediatru, potrivit stiri.tvr.ro.

Decizia trebuie să fie individuală a fiecărui părinte știind cât este de frecventă infecția în comunitatea în care se află.

Parteneri