AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Medic: Există două Românii. Una care se distrează și alta care este îngrijorată

Doctorul Virgil Musta a vorbit la Digi24 despre românii care nu cred că există noul coronavirus și românii care se tem de boală.

„Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară.
Pandemia este în creștere, în fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri. Deja sunt zone unde nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă, iar pacienții nu mai au unde să se interneze. Este un lucru foarte grav.
Trebuie să existe o responsabilitate a concetățenilor noștri și poate o solidaritate.
Sunt tineri care cred că ei nu se pot îmbolnăvi. Totuși ei pot deveni vectorul acestui virus și să îmbolnăvească pe alții când se întorc în comunitate. Și aceștia pot face o formă severă, chiar cu deces.
Fac un apel la toți românii pentru responsabilitate și solidaritate. Acest război cu virusul nu poate fi câștigat în spitale. Nu poate fi câștigat în secțiile de Terapie Intensivă, ci doar în comunitate, prin conclucrarea specialiștilor cu populația”, a spus Musta, potrivit digi24.ro.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!