• Home
  • Prima
  • Medicii de familie din comune, sprijiniți pentru achiziţionarea de ambulanţe

Medicii de familie din comune, sprijiniți pentru achiziţionarea de ambulanţe

ambulanta 1

Medicii de familie din comune, sprijiniți pentru achiziţionarea de ambulanţeMedicii de familie din comune vor fi sprijiniţi printr-o schemă de ajutor de minimis pentru achiziţionarea de ambulanţe.

„A fost adoptat în şedinţa de Guvern un memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru programul ‘O comună, o ambulanţă’ şi încadrarea acestei scheme de ajutor de minimis în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român. Obiectivul acestui program este îmbunătăţirea serviciilor de sănătate prin asigurarea mijloacelor de acces rapid la aceste servicii pentru cazurile de urgenţă. Concret, se finanţează achiziţionarea de către medicii de familie a ambulanţelor de urgenţă, pentru dotarea acestora şi acoperirea cheltuielilor de personal şi curente pe cel puţin un an. Finanţarea se va face sub forma unei scheme de ajutor de minimis, respectiv granturi, până la maximum 200.000 de euro pentru cheltuielile necesare în vederea asigurării în fiecare localitate, îndeosebi rurală, a cel puţin unei ambulanţe dotate corespunzător”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

El a adăugat că programul are caracter multianual, iar această schemă se va derula până la 31 decembrie 2020 cu posibilitatea să fie extinsă până în anul 2022.

Parteneri