• Home
  • Prima
  • Medicul româno-israelian Herman Berkovits: „În Israel avem deja un număr mare de copii, care încep să fie deja bolnavi cu anumite complicații”

Medicul româno-israelian Herman Berkovits: „În Israel avem deja un număr mare de copii, care încep să fie deja bolnavi cu anumite complicații”

Israelul stă cel mai bine în ceea ce privește procentul populației vaccinate împotriva coronavirusului. Sunt însă oameni care nu au apucat să se vaccineze și continuă să se îmbolnăvească și să facă chiar forme grave sub amenințarea unei tulpini noi a virusului, care se răspândește mai repede și care, de această dată, îi poate afecta sever nu doar pe vârstnici și pe cei cu probleme de sănătate. La fel și pe mulți tineri și copii, care ajung uneori în terapie intensivă spune medicul Herman Berkovits, cel care i-a administrat vaccinul premierului statului israelian. 80% dintre îmbolnăvirile de Covid în Israel sunt provocate de tulpina secvențiată B.1.1.7, însă autoritățile sanitare de aici urmăresc și evoluția altor tulpini în lume: tulpina sud-africană, deja prezentă în Israel, tulpina californiană, tulpina britanică, spune medicul, potrivit republica.ro.

„În Israel avem deja un număr mare de copii, care încep să fie deja bolnavi și încep să fie bolnavi cu anumite complicații. E un lucru nou, copii, care s-au îmbolnăvit cu această tulpină britanică. După cum știți, la noi această tulpină britanică este foarte evidentă și foarte grea și face foarte multe complicații. 80% dintre bolnavii noștri sunt cu această tulpină, atacă toate vârstele, de la vârsta de 0 ani”, spune Herman Berkovits, care atrage atenția asupra complicațiilor pe care le pot suferi femeile însărcinate. „Sunt deja și femei însărcinate care au boala, această tulpină. Sunt deja internate 30 de femei gravide și multe deja au pierdut sarcina sau au născut prematur. Avem femei însărcinate internate în terapie intensivă”, spune el.

Doar în luna ianuarie, au fost depistați pozitivi în Israel 50.000 de copii și adolescenți, arată un studiu publicat în British Medical Journal.

Parteneri