AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Medvedev ameninţă cu apocalipsa nucleară. „Uiţi pentru secole de viaţa de dinainte, până când molozul încetează să mai emită radiații”

 

Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei, a declarat luni că furnizarea în continuare de arme Kievului riscă să conducă la o catastrofă nucleară globală, reiterându-şi ameninţările în contextul războiului din Ucraina.

„Desigur, pomparea armelor poate continua… şi poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor”, a declarat Dmitri Medvedev pentru cotidianul Izvestia, potrivit Reuters, preluată de Agerpres, citate de digi24.ro.

„Inamicii noştri exact asta fac, nedorind să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă la un fiasco total. Pierderi pentru toată lumea. Un colaps. Apocalipsa. Unde uiţi pentru secole de viaţa de dinainte, până când molozul încetează să mai emită radiaţii”.

Retorica apocaliptică a lui Dmitri Medvedev este percepută ca o încercare de a descuraja NATO, condusă de SUA şi aliaţii occidentali ai Kievului, să se implice şi mai mult în războiul declanşat în urmă cu un an, care provoacă eşecuri Moscovei pe câmpul de luptă.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!