Meleșcanu, ales șef la Senat ca membru ALDE, o face fericită pe Dăncilă: ”Avem majoritate!”

 

„Felicitari domnului Teodor Melescanu pentru alegerea in functia de presedinte al Senatului Romaniei!”-a scris Viorica Dăncilă pe Facebook, după ce, prin repetarea votului, candidatul propus de PSD a ieșit victorios.

”Votul de astazi certifică faptul că PSD are in continuare majoritate in Parlament si ca, asa cum am spus si aseara, avem curajul si increderea sa venim la vot cu un nou guvern”, a  mai scris liderul PSD.

„Am ales sa il sprijinim pe domnul Melescanu pentru a ne reconfirma buna-credinta si asumarea programului de guvernare cu care am pornit in 2016, precum si respectul fata de cei care au preferat sa nu fuga de responsabilitati. Iesirea de la guvernare a fost luata de un grup restrans din ALDE,”, a mai scris Viorica Dancila.

Meleșcanu a spus că rămâne membru  ALDE, iar Tăriceanu a amenințat că va contesta la CCR  alegerea lui  în fruntea Senatului. El și-a îndemnat colegii s-o voteze pe Alina Gorghiu, ceea ce nu s-a petrecut, rămânerea la putere, chiar dacă într-o alianță relativă, făcând cu ochiul senatorilor din partidul lui Tăriceanu, partid semidestrămat.

C. Zamfir, AMPress