• Home
  • Prima
  • Meleșcanu: Dacă Rusia nu reușește să ia Kievul într-o zi sau două, lucrurile se vor schimba serios

Meleșcanu: Dacă Rusia nu reușește să ia Kievul într-o zi sau două, lucrurile se vor schimba serios

melescanu 2

Forțele militare ale Federației Ruse întâmpină o rezistență foarte serioasă în capitala ucraineană, iar lucrurile s-ar putea schimba serios dacă trupele Moscovei nu reușesc să captureze Kievul într-o zi sau două, a explicat Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe și fost director SIE, luni, la Știrile B1 TV.

Întrebat de ce ar putea fi cruciale următoarele 24 de ore pentru Ucraina, având în vedere declarațiile lui Volodimir Zelenski, Teodor Meleșcanu a adăugat: „Ele sunt cruciale pentru că la ora actuală pur și simplu se încearcă să se intre în capitala țării, adică la Kiev. Din toate informațiile pe care le am, totuși, rușii întâmpină o rezistență foarte serioasă în capitală, se așteaptă și atacuri cu tancuri rusești și avantajele pe care le are Rusia nu vor fi foarte importante. Până la urmă, e o foarte mare diferență între a duce operațiuni militare în teren și alta este cea legată de tot ceea ce înseamnă atacarea unor orașe”.

„Bătăliile în orașe sunt cu totul altceva decât manevrele și acțiunile militare în afara orașelor. Nu este numai Kiev – sigur că este cel mai important, dar sunt și alte asemenea orașe, Harkov, unde bătăliile sunt foarte dure, unde oamenii au capacitatea de a folosi tot ce le stă în putință, de la cocktailul Molotov, până la Javelin, sistemele de atacare a tancurilor și de distrugere a lor. De aceea este importantă, pentru că dacă într-o zi sau două nu vor reuși să ia până la urmă Kievul, bineînțeles că lucrurile se vor schimba serios”, a mai afirmat Meleșcanu, potrivit b1tv.ro.

Parteneri