Meleșcanu, invitat de omologul francez pentru o vizită la Paris

 

Prima zi a lucrărilor Conferinţei pentru politici de securitate de la München a debutat cu discuţii privind situaţia actuală de la nivel internaţional, cu accent asupra cooperării transatlantice, viitorului Europei și rolului NATO în noul context global, arată un comunicat al MAE, remis AMPRESS.

„În marja participării la lucrările Conferinţei pentru politici de securitate, ministrul afacerilor externe a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, în care a fost reafirmată importanța parteneriatului strategic bilateral și au fost trecute în revistă prioritățile comune de pe agenda europeană, între care cooperarea cu Republica Moldova. Ministrul român al afacerilor externe a acceptat invitația omologului francez pentru o vizită la Paris în perioada următoare, prilej de aprofundare a obiectivelor strategice comune, potrivit comunicatului citat.

Distribuie prietenilor

O a doua întâlnire bilaterală a avut loc cu omologul ucrainean, Pavlo Klimkin, prilej de abordare a evoluțiilor regionale.

AMPress