Meleșcanu l-a primit pe ambasadorul Germaniei în România, pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare

 

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, marți,  pe noul ambasador al Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, în vederea înmânării copiilor scrisorilor de acreditare.

Potrivit unui comunicat remis AMPRESS, cu acest prilej, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind stadiul și perspectivele relațiilor româno-germane, fiind subliniat interesul comun pentru consolidarea și dezvoltarea în continuare a dialogului politic şi a cooperării economice dintre România și Germania.

Distribuie prietenilor

Totodată, cei doi oficiali au evocat simbolistica anului 2017, când se aniversează 25 de ani de la încheierea Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriat în Europa, document emblematic al relației strategice între București și Berlin.

În discuții au fost abordate, de asemenea, principalele provocări cu care se confruntă, în prezent, Uniunea Europeană și perspectivele consolidării proiectului european. A fost subliniată importanța unei cooperări româno-germane aprofundate în plan european.

Demnitarul român a adresat noului şef al misiunii diplomatice germane la Bucureşti felicitări şi urări de succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale în România.

AMPress