Alarma marelui conflict ne privește și pe noi! Românii, cum vor fi recrutați dacă începe al treilea război mondial

Mesaj important! Iată cum se vor face recrutările în rândul cetăţenilor români, în cazul unui război mondial.

Situația actuală dintre SUA și Iran ne ridică tuturor semne de întrebare. Așa că am luat în calcul și cea mai urată variantă, și ce o să implice aceasta.

Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 990/12.XII.2006, arată care este situaţia cu serviciul militar în termen pe timpul stării de asediu, al mobilizării şi al stării de război. Pentru îndeplinirea serviciului militar în termen, în condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (5), centrele militare efectuează, în perioadele stabilite de Statul Major General, recrutarea-încorporarea cetăţenilor încorporabili.

Distribuie prietenilor

În caz de război, perioada când se efectuează recrutarea-încorporarea se anunţă prin mijloacele de informare în masă. Ordinul de asigurare a activităţilor de recrutare-încorporare este emis pe baza propunerilor înaintate de centrul militar, prefectul judeţului sau al municipiului Bucureşti, se mai arată în lege.

Art. 23, (1) spune că „sunt încorporaţi pentru îndeplinire a serviciului militar în termen bărbaţii, cetăţeni români, care au împlinit vârsta de 20 de ani. (2) La cerere, aceştia pot fi încorporaţi imediat după împlinirea vârstei de 18 ani.”

Limita de vârstă până la care cetăţeni români, bărbaţi, pot fi chemaţi pentru îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen este de 35 de ani.

Potrivit articolului 24, „durata instruirii militarilor în termen se stabileşte prin ordine ale şefilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale.”

„Art. 25 . — (1) Pentru a fi recrutaţi sau încorporaţi, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte la data, ora şi locul prevăzute în ordinul de chemare. (2) Tinerii care, din diferite motive, nu au primit ordin de chemare sunt obligaţi să se prezinte la centrele militare pe a căror rază teritorială îşi au domiciliul ori reşedinţa, în termen de două luni de la împlinirea vârstei de 20 de ani”.

În urma examinării de specialitate se stabilesc aptitudinile din punct de vedere psihologic, iar deciziile comisiilor locale de recrutare-încorporare se comunică tinerilor şi recruţilor, în scris. Recruţii pot face contestaţie împotriva hotărârilor comisiilor de recrutare-încorporare, amintește hoprea.ro.

Situația încordată din Orientul Mijlociu adună noi elemente care indică accentuarea conflictului SUA- Iran. Iranul, unica țară din lume condusă de un prelat, cu rigori islamice extreme, este implicată în sprijinirea directă sau prin intermediari a organizațiilor teroriste.

D. Dumitru, AMPress