Mesajul de Crăciun al Papei: „Omul a devenit lacom şi vorace. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni”

 

Papa Francisc a criticat ferm luni seara, în cadrul tradiţionalei slujbe din Ajun de Crăciun, „voracitatea consumeristă” a oamenilor, cerându-le să reflecteze asupra sensului spiritual al vieţii lor şi să împartă cu cei mai săraci, relatează AFP.citat de AGERPRES.

„Omul a devenit lacom şi vorace. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni”, a spus liderul a 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume, în faţa a aproximativ 10.000 de credincioşi adunaţi ca în fiecare an în Bazilica Sfântul Petru din Roma.

Distribuie prietenilor

”O voracitate insaţiabilă traversează istoria omenirii până la paradoxurile de astăzi; unii se duc la banchete, în timp ce mulţi alţii nu au pâine pentru a trăi „.

”Trebuie să se depăşească culmea egoismului, nu trebuie să se alunece în prăpăstiile lumescului şi ale consumerismuluui”, a pledat Papa în cursul liturghiei din noaptea de Crăciun.

”Micul trup al Pruncului din Betleem este nou model de viaţă: să nu devorăm, nici să acaparăm, ci să împărţim şi să dăm”, a pledat Papa, reamintind că numele ”Betleem” înseamnă ”casa pâinii”.