Mesajul lui Iohannis, de 1 Decembrie. Greșeala majoră a președintelui!

 

Președintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă dimineață la parada militară de la București, iar după-amiază la cea de la Alba Iulia. Președintele a transmis un mesaj, cu prilejul Zilei Naționale a României, publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.
„Sărbătorim împreună Centenarul Marii Uniri, momentul fondator al existenței noastre naționale. Avem o șansă uriașă pentru următorii 100 de ani: să dovedim că ducem mai departe visul de libertate și democrație al înaintașilor, că îl apărăm și îl prețuim. Să nu uităm niciun moment că este o onoare și o mândrie să facem parte din această națiune. La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!”.

Ca mesajul de mai sus să fie credibil, președintele Iohannis ar fi putut da dovadă, astăzi, de superioritate statală și de prețuire reală a simbolisticii acestei zile, dând mâna cu cei aflați în prim-planul oficial, inclusiv cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, trecând peste disputele politice, neînsemnate în raport cu momentul celebrării dublei sărbători naționale.

Distribuie prietenilor

Din păcate, nici ceilalți doi nu au schițat gestul unui minim gest protocolar, cerut de momentul solemn. Dușmăniile politice au fost și ele la Arcul de Triumf.

Giorgiana Radu, AMPress

Foto – realitatea.net