• Home
  • Prima
  • Mesajul SUA pentru România, de Ziua Națională

Mesajul SUA pentru România, de Ziua Națională

SUA ROMANIA 1

Secretarul Departamentului de Stat al SUA, Antony J. Blinken, a transmis un mesaj, cu prilejul Zilei Naționale a României.

„În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale, aniversarea Marii Uniri”, spune Blinken.

„Între România și Statele Unite există un parteneriat durabil, construit pe valori împărtășite, interese comune și legături inter-personale solide. Ne mândrim să fim alături de România, în calitate de aliați NATO, să colaborăm pentru a depăși amenințările și provocările prezentului și viitorului, în regiunea Mării Negre și nu numai. Mulțumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii și a libertății în lume, inclusiv în Afganistan.

Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm vizita la București a Secretarului Apărării Austin, din luna octombrie, vizita Ministrului Afacerilor Externe Aurescu la Washington, D.C, din luna noiembrie, și succesul recentei sesiuni a Dialogului Strategic. Anunțul Președintelui Iohannis de la conferința COP26, conform căruia România se va număra printre primele țări care va găzdui un reactor modular de mici dimensiuni, construit pe baza tehnologiei americane, este încă un exemplu grăitor de promisiune și potențial pentru o colaborare bilaterală și mai strânsă.

Urez poporului român „La mulți ani” de Ziua Națională, pace și prosperitate în anul ce urmează”, transmite secretarul de stat Antony J. Blinken.

AMPress

Parteneri