Metoda prin care elvețienii reușesc să scape de cerșetorii din România

 

Autoritatile locale din orasul elvetian Basel au reusit sa convinga zeci de cersetori romani sa plece din localitate si chiar din tara. Pentru asta, cersetorii au fost platiti si li s-au oferit bani de buzunar, dar si bilete de tren.

In urma cu doi ani, autoritatile locale din Basel au luat o masura radicala, dupa ce zeci de cersetori, majoritatea proveniti din Romania, au invadat strazile orasului.

Liderii politici din Cantonul Basel-Stadt au fost nevoiti sa ia in discutie o lege speciala, la cererea locuitorilor din Basel, exasperati de situatia existenta. Asa s-a ajuns ca autoritatile sa interzica din nou cersetoria, dupa ce o mai facusera si in trecut.
Totusi, opozitia a facut ca aceasta lege sa cada, in ideea in care legea ar fi limitat drepturile omului.

Pana la urma, insa, autoritatile au gasit solutia. Serviciul de migratie din Basel ofera acum un voucher de calatorie, pluis de 20 de franci elvetieni (echivalentul a 18 euro) pentru fiecare cersetor care paraseste orasul.

Prin acel voucher de calatorie, cersetorii pot calatori gratis cu trenul in toata Europa. Pentru a beneficia de voucher, cersetorii trebuie sa semneze un formular prin care isi iau angajamentul ca nu se vor intoarce in Elvetia, cel putin pentru o anumita perioada de timp, notează portalul elvetian The Local, potrivit ziare.com.

Iar metoda inedita da roade. Pana acum deja circa 30 de cersetori, majoritatea din Romania, si-au anuntat plecarea. Oamenii sunt multumiti de aceasta solutie pe care asteapta sa o vada pusa in practica.

„Dăm un ban, dar stim ca merita, ca nu-i mai vedem pe aici”, a spus unul dintre cetatenii din Basel.

Mai mult aici