Miercuri, Ziua Mondială fără tutun. ”Tutunul – o amenințare în calea dezvoltării”

31 MAI – ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN – Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin organizarea, la nivel naţional, de activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

În fiecare an, în data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin instituţiile naţionale responsabile de monitorizarea şi implementarea politicilor de reducere a consumului de tutun, marchează Ziua Mondială Fără Tutun (WNTD), subliniind riscurile de sănătate asociate consumului de tutun și pledând pentru programe eficiente de reducere a consumului de tutun.

Potrivit unui comunicat de presă remis AMPRESS, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în marcarea Zilei Mondiale fără Tutun, prin organizarea, la nivel naţional, de activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.
Tema pentru Ziua Mondială fără tutun 2017 este ” Tutunul – o amenințare în calea dezvoltării”.
Campania din acest an va fi axată pe amenințările industriei tutunului în calea dezvoltării tuturor țărilor, incluzând sănătatea și bunăstarea economică a propriilor cetățeni şi va propune măsuri pe care guvernele trebuie să le ia în considerare pentru a promova sănătatea și dezvoltarea, prin combaterea crizei globale determinate de tutun.
Obiectivele campaniei sunt:
• Să sublinieze legătura între folosirea produselor din tutun, controlul tutunului și o dezvoltare durabilă.
• Să încurajeze țările să includă măsuri de control al tutunului, ca răspuns pentru Agenda de dezvoltare durabilă pentru 2030.
• Să susțină statele membre și societatea civilă în combaterea implicării industriei tutunului în procesul politic, pentru ca politicile și acțiunile privind tutunul să aibă un impact mai puternic.
• Să încurajeze participarea partenerilor și a publicului larg, la dezvoltarea și implementarea de strategii și planuri care să prioritizeze acțiunile, privind controlul tutunului.

Distribuie prietenilor

AMPress