AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Mihai Tudose deschide lista comună PNL-PSD la alegerile europarlamentare

Mihai Tudose deschide lista coaliției la europarlamentare, iar în județele rămase în divergență, Timiș, Bacău și Brașov se va merge, până la urmă, pe liste comune. Sunt deciziile pe care le-au luat conducerile centrale ale PSD și PNL luni după-amiaza. Rămâne de văzut cum vor fi însă acceptate acestea și de filialele locale, mai ales la Timiș, unde actualul președinte liberal, Alin Nica, amenința zilele trecute chiar cu o revoluție.

Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit candidaturi comune la Sectoarele 1, 2 şi 5, precum şi în municipiile Braşov, Bacău şi, de asemenea, la nivelul Consiliului Judeţean Timiş şi la Primăria Timişoara, potrivit unor surse politice, citate de tvrinfo.ro.

Potrivit surselor, în urma şedinţei coaliţiei, care a durat mai bine de două ore şi jumătate, s-au stabilit candidaturi comune la municipiile Braşov (PNL) şi Bacău (PSD); candidaturi comune în Timiş: CJ la PSD şi Timişoara la PNL; candidaturi comune la sectoarele 1 (PNL) şi 2 şi 5 (PSD).

Surse susțin că cel mai probabil George Tuță va fi candidatul pentru Sectorul 1. La Sectorul 2 social democrații propun un candidat, iar cel mai probabil acesta va fi Dan Cristian Popescu. La Sectorul 5 încă se mai discută, dar o variantă ar fi Rareș Hopincă, însă încă nu este clar.

Totodată, potrivit aceloraşi surse, a rămas să fie analizată posibilitatea unor candidaturi comune la nivelul consiliilor judeţene Satu Mare şi Mureş şi al Primăriilor Satu Mare şi Târgu Mureş.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!