Mii de bucureșteni au celebrat Revoluția. Numele celor 1142 de morți citite de președintele Iohannis, de…

Cea mai emoționantă celebrare a Revoluției din 1989. Mii de bucureșteni, alături de președintele Iohannis, premierul Orban și ambasadorul SUA, au mărșăluit și au citit numele celor 1.142 de români uciși acum 30 de ani

Câteva mii de bucureșteni au participat duminică la o emoționantă celebrare a Revoluției din decembrie 1989, eveniment inițiat de Freedom House România, Asociaţia „21 Decembrie 1989”, Geeks for Democracy, Iniţiativa România, Rezistenţa, Corupţia ucide. Bucureștenii, alături de rude ale celor uciși, au mărșăluit de la Piața Victoriei la Piața Universității, unde au fost așteptați  de președintele Klaus Iohannis și premierul Orban.

Cu toții au mers în Piața Revoluției, unde au fost proiectate pe sediul Ministerului de Interne (fostul sediu al Comitetului Central al PCR) imagini de la Revoluție și numele celor 1.142 de victime ucise în Revoluție. La citirea numelor au asistat, alături de președintele Iohannis și premierul Orban, și miniștrii Apărării (Nicolae Ciucă) și de Interne (Marcel Vela). Militari din aceste ministere au ucis români atât înainte de 22 decembrie 1989, cât și după 22 decembrie.

Printre cei care au citit numele victimelor s-a numărat și ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, precum și alți diplomați străini. Românii adunați la comemorarea Revoluției au eliberat 1.142 de baloane albe inscripționate cu cuvântul ”Libertate”.

Mai mult pe gmedia4.ro