Militari români, ținta unui atac în Afganistan. Trei răniți, între care unul grav

MApN transmite, printr-un comunicat de presă, că trei militari români din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți vineri în Afganistan, în jurul orei 10.00, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, informează un comunicat al MApN. ” Doi sunt în stare stabilă, al treilea fiind grav rănit”, anunță MApN. Potrivit sursei citate, militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED — Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor.
Conform Ministerului Apărării, militarii focșăneni au fost introduși în teatrul de operații din Afganistan în luna august.
În acest an, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alți aproximativ 300 fiind desfășurați în operații sub comandă/mandat NATO, UE, ONU și OSCE în alte regiuni.
În timpul misiunilor externe, 28 de militari și-au pierdut viața și alți peste 180 au fost răniți, conform datelor oficiale transmise de MApN.