AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministerul Apărării, despre ordinele de mobilizare primite de rezerviștii români: Sunt valabile doar în caz de război

 

Rezerviștii au început să primească acasă ordine la mobilizare sau război. Documentele sunt semnate de comandanții centrelor militare din țară și prin acestea li se cere destinatarilor să se prezinte în cel mult 8 ore la cazarmele militare.

Un astfel de ordin de mobilizare a primit și avocatul Aurel Moldovan, care a povestit, la Antena 3, cât de şocat a fost la vederea actului de mobilizare şi ce a urmat.

„Am primit săptămâna trecută un ordin de restabilire a datelor personale privind stagiu militar. Astăzi în schimb, am primit acest ordin de chemare sau mobilizare la război a tuturor rezerviștilor. Eu, cum sunt rezervist și sunt locotenent în rezervă, vă dați seama că am rămas șocat, ştiind că mă duc cu un lucru şi mă trezesc cu altceva.”, a povestit Aurel Moldovan, potrivit b1tv.ro.

Avocatul a povestit că i s-a cerut să spună ce număr poartă la pantofi, la chipiu, la talie.
Constantin Spînu, purtător de cuvânt al MApN explicat de ce au fost trimise astfel de ordine de mobilizare la război.

„O singură precizare trebuie făcută. Trebuie să se prezinte la cazarmă doar în situația decretării sau instituirii stării de mobilizare de asediu sau de război. Astfel de documente au toți rezerviștii care sunt prinși în rezerva de mobilizare, rezerva operațională a Armatei României în statele de mobilizare ale unităților militare și le au atașate la livretul militar”, a declarat Spînu, potrivit b1tv.ro.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!