AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministerul Apărării ucrainean, acuzat că a cumpărat alimente pentru militari la suprapreț, neagă acuzațiile

Ministerul Apărării ucrainean a negat duminică informaţiile vehiculate în presă conform cărora a semnat contracte la suprapreţ pentru produsele alimentare destinate militarilor săi, respingând orice acuzaţie de corupţie într-o ţară în care delapidarea de fonduri rămâne o practică obişnuită, notează AFP, potrivit Agerpres.

Reacţia ministerului ucrainean are loc după ce sâmbătă mai multe publicaţii naţionale au acuzat instituţia că a încheiat un contract la preţuri “de două-trei mai mari” decât tarifele actuale în vigoare pentru produsele alimentare de bază.

Contractul în cauză, valabil pentru 2023, ar fi de 13 miliarde de grivne, sau 350 de milioane de dolari la cursul actual, potrivit site-ului de ştiri ZN.UA.
“Ministerul cumpără produsele relevante în conformitate cu procedura stabilită de lege”, a răspuns Ministerul Apărării de la Kiev, calificând drept “false” informaţiile difuzate în presă.

“Acestea sunt diseminate cu intenţia de a manipula în mod deliberat”, a criticat ministerul, care a anunţat că “pregăteşte documente” în vederea deschiderii unei anchete privind “diseminarea” acestor informaţii “înşelătoare” care “aduc atingere intereselor apărării în timpul unei perioade speciale”.

Ministerul a insistat asupra “principiului său de toleranţă zero faţă de corupţie”. “Se efectuează verificări” asupra contractelor semnate, a adăugat instituţia.

În acelaşi timp, ministrul a anunţat un “audit intern” şi o “întâlnire de urgenţă”, cu participarea ministrului apărării, Oleksii Reznikov, care urmează să aibă loc luni, pentru a face lumină deplină “cu privire la procedura (şi) circumstanţele achiziţionării de produse alimentare pentru cadrele militare pentru anul 2023”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!