• Home
  • Prima
  • Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, neînţelegeri pe formularul pe care părinţii trebuie să-l ducă luni, la școală

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, neînţelegeri pe formularul pe care părinţii trebuie să-l ducă luni, la școală

Neînțelegeri între ministere pe tema formularului de consimțământ cerut părinților pentru testarea elevilor care prezintă simptome de COVID. În timp ce Ministerul Sănătății recomandă părinților să ducă formularul semnat încă din prima zi de școală, Ministerul Educației spune că acest lucru nu e legal.

„Recomandăm părinților să aducă din prima zi de școală formularul de consimțământ tipărit și semnat, pentru ca elevii să poată fi testați imediat atunci când este nevoie”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Cîmpeanu spune însă că acest formular va fi solicitat părinților în cazul în care copilul prezintă simptome la școală.

„Acest formular vizează situațiile în care acel copil manifestă simptome. Va fi completat de către părinții elevilor care prezintă simptome, nu va fi completat de către toți părinții”, a spus ministrul, la Digi24.

Întrebat dacă este posibil și ca formularul să reprezinte un consimțământ general, dat în avans, Cîmpeanu a răspuns: „poate să fie o variantă și o să o analizăm la Ministerul Educației”.

„Dacă până luni, Direcţia Juridică a Ministerului Educaţiei nu se va exprima în acest sens, cu privire la existenţa unei baze legale prin care să se solicite anticipat un formular de acord, nu va avea cine să îl preia. În măsura în care vom avea o explicaţie cu privire la baza legală prin care putem să cerem aceste formulare şi celor care nu prezintă simptome, o să venim cu precizări. În momentul de faţă, Ministerul Educaţiei nu a identificat baza legală pentru a cere completarea acestui formular celor care nu prezintă simptome. Ordinul de ministru este foarte clar”, a adăugat Cîmpeanu.

Parteneri