AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministerul Mediului: În noaptea de duminică spre luni, un nor de praf saharian ajunge deasupra României

 

Ministerul Mediului anunță că, în noaptea de duminică spre luni, se vor înregistra depuneri de praf saharian în țara noastră, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.

„Administratia Nationala de Meteorologie informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie) în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”, este anunțul făcut de ministerul Mediului, pe pagina de facebook.

AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!