• Home
  • Prima
  • Ministerul Transporturilor: Podul Brăila, de peste Dunăre, va fi dat în trafic până la finalul lui 2022

Ministerul Transporturilor: Podul Brăila, de peste Dunăre, va fi dat în trafic până la finalul lui 2022

Românii vor putea circula pe podul suspendat de la Brăila, de peste Dunăre, până la finalul anului, susține ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Proiectul a ajuns la 60% stadiu fizic.

„Încă un segment de tablier a ajuns pe şantierul Podului Suspendat de la Brăila! Este al patrulea din cele 86 de segmente şi urmează să fie montat în capătul dinspre Jijila al podului (judeţul Tulcea). Greutatea fiecărui segment de tablier metalic este cuprinsă între 180 de tone şi 300 de tone.

Lucrările au ajuns acum la un stadiu fizic de 60%, iar constructorii au dat asigurări că până la sfârşitul anului se va putea circula pe pod”, a notat Grindeanu, potrivit b1tv.ro.

Segmentele tablierului care vor forma calea de rulare a podului sunt construite la Şantierul Naval Brăila. Lungimea unui segment are 25 metri, iar greutatea e de 250 de tone.

„În total sunt 80 de segmente de tablier, care vor fi sudate între ele şi vor forma calea de rulare a podului”, potrivit informaţiilor oferite de reprezentantul constructorului, ing. Viorel Eşanu.

Podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila, este un proiect de infrastructură unic în România, cel mai mare proiect de infastructură rutieră de după 1989 în România.

Podul suspendat peste Dunăre va avea aproximativ 2.194 de metri. Acesta va lega Moldova și Muntenia de Dobrogea. Proiectul este împărţit în drumul principal Brăila-Jijila, judeţul Tulcea, de 19 km şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, de 4 km.

De asemenea, vor fi construite şi două viaducte de acces fiecare cu o lungime de 90 metri. Podul este construit de italienii de la Astaldi și japonezii de la IHI Infrastructure. Lucrările au început la finalul lui 2018.

Parteneri