• Home
  • Prima
  • Ministrul Agriculturii: Este exagerată informația potrivit căreia în aprilie explodează prețurile la alimente

Ministrul Agriculturii: Este exagerată informația potrivit căreia în aprilie explodează prețurile la alimente

alimente in mag 1

Adrian Chesnoiu nu este de acord cu prognozele specialiștilor care susțin că luna aprilie ar putea aduce o creștere semnificativă a prețurilor la alimente, din moment ce s-ar înregistra și o creștere a inflației în România.

Ministrul Agriculturii spune că în prezent nu există niciun factor care să indice acest lucru, cu atât mai mult cu cât luna aprilie nu este una în care se culeg roadele agricole.

Comisia Europeană a majorat prognoza de inflație în România, în 2022, de la 4%, cât se estima în luna noiembrie a anului trecut la 5,3%. Comisia estimează faptul că prețurile ar urma să crească în continuare din cauza prețurilor ridicate la energie și la gaze.

„În primul rând, nu știu, cred că este un pic exagerată acea informație (…) că în aprilie vor exploda prețurile.

Nu există în acest moment niciun factor indicativ care să ne conducă cu gândul la acest lucru (…) Aprilie nu este o lună în care să culegem roadele din terenurile agricole. Recoltatul începe în luna iunie-iulie și cu siguranță atunci vom vedea cam cum arată starea de vegetație a culturilor”, a declarat ministrul Agriculturii, la Digi24, potrivit b1tv.ro.

Totuși, ministrul admite faptul că prețul la îngrășăminte a crescut, din cauza creșterii înregistrate la prețul la energie electrică, însă primele efecte nu se vor vedea imediat în prețurile la alimente, având în vedere faptul că există în continuare stocuri din produsele obținute din culturile trecute.

„Cu siguranță, pot apărea anumite fluctuații ale prețului, pentru că apare îngrijorarea, dar eu spun să nu fim dramatici și să prefigurăm o criză alimentară”, a mai declarat el.

Parteneri