• Home
  • Prima
  • Ministrul Agriculturii explică scumpirile la alimente: „Creșterea prețurilor la energie și gaz a creat bulgărele de zăpadă care s-a rostogolit”

Ministrul Agriculturii explică scumpirile la alimente: „Creșterea prețurilor la energie și gaz a creat bulgărele de zăpadă care s-a rostogolit”

Adrian Chesnoiu a explicat cum au crescut prețurile la alimentele din România. Ministrul Agriculturii spune că scumpirile la energie și gaz au creat „bulgărele de zăpadă” care s-a rostogolit și a condus la efectele din prezent.

Scumpirile la alimente sunt doar o consecință a prețurilor care au crescut la energie și al carburanți, după cum a explicat ministrul, la Digi 24.

„Cifrele anunțate azi privind inflația sunt rezultatul a ce spuneam că se va întâmpla în urmă cu doi ani, când au început să crească prețurile la gaze și energie, era evident că vor lovi undeva.

Creșterea prețurilor la energie și gaz a creat bulgărele de zăpadă care s-a rostogolit. Să ne uităm cât era prețul materiilor prime anul trecut și cât e acum.

Toate au ridicat costul produselor finite și s-au înregistrat aceste majorări”, a declarat ministrul Agriculturii, la Digi 24, potrivit b1tv.ro.

Adrian Chesnoiu a explicat că în perioada următoare, pe piața românească vor intra produsele din producția internă, iar în mediul rural oamenii vor putea folosi și produsele din gospodăria proprie.
Adrian Chesnoiu a vorbit și despre o serie de strategii ce se află în prezent în proces de implementare la Ministerul Agriculturii.

Totodată, ministrul Agriculturii a vorbit despre faptul că în bugetul pentru 2022, au fost alocate 15 milioane de lei pentru producătorii de cartofi, struguri de masă, dar și pentru zootehnie și zona vegetală.

Parteneri