AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul Agriculturii: România are stocuri pregătite pentru o bună parte din populație într-o perioadă de timp determinată

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susține că încă de la preluarea mandatului de ministru a fost în discuții cu autoritatea națională de resort pentru majorarea nomenclatorului de bunuri din rezerva de stat, o acțiune preventivă a statului român. „România are stocuri pregătite pentru o bună parte din populație într-o perioadă de timp determinată”, a precizat Chesnoiu, vineri, la postul B1 TV.

„Discutăm de două tipuri de stocuri, stocurile pe care și le face fiecare stat în rezerva lui pentru situații de criză, și România are stocuri pregătite pentru o bună parte din populație într-o perioadă de timp determinată, iar de cealaltă parte vorbim de stocurile de tranzacționare pe care societățile comerciale, firmele românești din domeniul agro-alimentar, le dețin și le tranzacționează atât pe piața internă, cât și pe piața externă. La anumite tipuri de produse, România stă foarte bine din punct de vedere al stocurilor”, a explicat ministrul Agriculturii, potrivit b1tv.ro.

El a menționat că societățile de profil au suficiente stocuri de semnințe și ulei de floarea-soarelui până la noua producție.

„Nu putem să intrăm în anumite estimări, dar ce pot să vă spun, spre exemplu, la uleiul de floarea-soarelui, că tot s-a iscat acea isterie pe care am văzut-o cu toții în acel weekend de foc, stocurile de ulei de floarea-soarelui și de semințe de floarea-soarelui sunt acoperitoare până la noua producție de floare, deci avem pentru o perioadă destul de lungă”, a continuat social-democratul.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!