• Home
  • Prima
  • Ministrul Anisie: Dacă un elev nu poartă mască ”nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”

Ministrul Anisie: Dacă un elev nu poartă mască ”nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”

anisie

Vineri, ministrul Educației, Monica Anisie , după apariție în școli a tot mai multor cazuri de indisciplină, în privința rigorilor pentru protecție împotriva coronavirusului, a precizat  cum ar trebui să se procedeze, explicând mai întâi elevului care-s rosturile măștii și apoi spunându-i că i se va scădea nota la purtare. Chiar dacă față de numărul școlilor aflate în roșu, cu predare online, celelalte care funcționează normal sunt în imensă majoritate, niște reguli trebuie strict respectate.
„Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv.

Dacă vă uitați la noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ”, a spus Monica Anisie.

Întrebată ce se întâmplă dacă un elev își dă masca jos, în clasă și nu ascultă profesorul,  ministrul Educației a răspuns: „Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”.

Disciplina școlare, nu de acum, lasă de dorit, iar unii profesori se plâng că nu mai fac față comportamentului elevilor, mulți dintre ei fiind învățați de acasă să arunce masca la gunoi .

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri