Ministrul Apărării: Avem nevoie de tehnică modernă. Rachetele Patriot, una dintre posibilele soluții pe care le avem în vedere

Invitat la emisiunea Ultima Ediţie, realizată de Claudiu Lucaci, la TVR 1, ministrul Apărării, Gabriel Leș, a vorbit despre dotările învechite ale Armatei Române și necesitatea modernizării.
De asemenea, ministrul a subliniat cât de important este ca Armata Română să dispună de tehnică modernă și cât de necesară este apărarea antiaeriană.
„Patriot este una dintre posibilele soluții pe care le avem în vedere. Este un sistem foarte bun, un sistem încercat în luptă. Și un sistem care, din estimările noastre actuale, are un preț echilibrat. Aș vrea să specific de la bun început. Am discutat până acum și vom discuta de apărare antiaeriană cu niște cerințe operaționale care să răspundă cerințelor categoriilor de forță. Nu avem încă, în acest moment, o decizie luată în acest sens. Toți specialiștii și tehnicienii din cadrul MApN vor fi cei care vor spune că acest sistem sau alt sistem răspunde cerințelor operaționale stabilite de către categoriile de forță. La momentul în care vom avea o soluție, vă promit că o să venim și o să o anunțăm public”, a spus Gabriel Leș.

Giorgiana Radu, AMPress