• Home
  • Știri
  • Ministrul Apărării: Ne dorim ca ridicarea grupului de luptă la nivel de brigadă să se petreacă într-un timp rezonabil

Ministrul Apărării: Ne dorim ca ridicarea grupului de luptă la nivel de brigadă să se petreacă într-un timp rezonabil

angel tilvar

Ministrul român al Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a declarat miercuri, la Bruxelles, pentru Agerpres, că a discutat la reuniunea ministerială a NATO despre ridicarea la nivel de brigadă a grupului de luptă din România şi a precizat că sunt o serie de aspecte tehnice care trebuie abordate, dar că România nu a întâmpinat „rezistenţă sau opoziţie” la demersul ei.

„Am prezentat colegilor mei felul în care operăm împreună cu aliaţii şi cu partenerii noştri în România, fie că am vorbit de Cincu şi de grupul de luptă pe care ni-l dorim ridicat la nivel de brigadă, fie că am vorbit de prezenţa diviziei aeropurtate 101 la Mihail Kogălniceanu şi dorinţa noastră de a avea o prezenţă a aliaţilor noştri, că sunt ei din Olanda, din Belgia, din Polonia, din Portugalia, din Spania, din Statele Unite sau din Franţa. Ne dorim o prezenţă a acestora pentru că interoperabilitatea şi cooperarea cu aliaţii noştri sunt elemente cărora le acordăm foarte mare importanţă”, a declarat Angel Tîlvăr după încheierea reuniunii ministeriale a NATO.

Întrebat în ce interval de timp grupul de luptă din România ar putea trece la nivel de brigadă, ministrul apărării naţionale nu a avansat un termen concret, dar s-a arătat optimist.

„Noi ne dorim ca acest lucru să se petreacă (…) într-un interval de timp rezonabil, dar sunt o serie de tehnicalităţi care trebuie discutate şi care vor duce la cea mai bună concluzie şi la cea mai bună decizie. Ce pot să vă spun este că nu am întâmpinat o rezistenţă sau opoziţie la dorinţa noastră, lucru care ne încurajează să credem că lucrurile se vor petrece într-o manieră predictibil bună”, a afirmat Angel Tîlvăr.

Parteneri