• Home
  • Știri
  • Ministrul Apărării: Pensiile militare sunt pensii ocupaţionale

Ministrul Apărării: Pensiile militare sunt pensii ocupaţionale

angel tilvar

Pensiile militare sunt pensii ocupaţionale, a declarat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, care a subliniat că îşi doreşte ca în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Comisiei Europene pe subiectul privind reforma pensiilor din România, asumat prin PNRR, acest statut să nu fie schimbat.

El a fost întrebat dacă pensiile militare sunt pensii speciale sau ocupaţionale, în contextul asumării de către România prin PNRR a jalonului privind reforma pensiilor.

„Sunt ocupaţionale şi discuţiile cu Comisia Europeană nu reprezintă un lucru extraordinar, aşa se procedează, este o manieră de lucru între ţările membre şi Comisie. Din ce pot să vă spun, este că acest jalon 215 ar trebui să ţină seama sau felul în care ne raportăm ar trebui să ţină seama şi de raportul Băncii Mondiale care consfinţeşte faptul că aceste pensii nu sunt speciale. Ne dorim foarte mult ca discuţiile pe care le-a anunţat astăzi domnul ministru Boloş să se concretizeze într-o variantă acceptabilă pentru noi. În ceea ce mă priveşte, nu am niciun dubiu că pensiile militarilor vor rămâne pensii ocupaţionale”, a declarat Angel Tîlvăr, vineri, la Digi24, potrivit Agerpres.

El adăugat că mesajul său pentru militarii români este cel menţionat, întrebat ce le transmite acestora pe subiectul pensiilor.

„Transmit exact acest lucru, ţinând cont şi de contextul în care ne aflăm, ţinând seama şi de experienţa altor state, nu au a se teme că acest statut va fi schimbat. Şi sunt sigur că statul român are resursele de convingere şi argumentele necesare care să ducă în direcţia pe care ne-o dorim”, a declarat Tîlvăr.

Parteneri