Ministrul Apărării, vizită la militarii români din Afganistan

 

vizită afganistan 300x200 2Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, i-a vizitat pe militarii contingentului român dislocat în baza aeriană Kandahar, din Afganistan.
Delegaţia a participat la un briefing de informare privind misiunile şi activităţile desfăşurate de către forţele române dislocate în bazele militare din Afganistan, a vizitat facilităţile din baza din Kandahar, a asistat la o prezentare de tehnică, armament şi echipamente militare și a luat masa împreună cu militari din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată, Elementul Naţional de Sprijin Românesc, precum şi cu cei care execută misiuni în cadrul comandamentului multinaţional Train Advice Assist Command and South (TAAC-S).
Ministrul Fifor a discutat cu militarii și a dorit să afle care sunt problemele cu care aceștia se confruntă, starea echipamentelor si a tehnicii militare, precum și nevoile de sprijin real pentru îndeplinirea misiunilor.
Armata Română are în Afganistan 600 de militari. Cei mai mulţi dintre ei sunt în Sud şi asigură securitatea celei mai mari baze a Alianţei.

Aurelia Apostol, AMPress