Ministrul Carmen Dan ”dărâmă” ancheta publicată de jurnaliștii RISE Project. Documentul citat nu e al DGIPI

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat vineri că a întreprins cercetări amănunțite legate de acuzele aduse unor persoane din conducerea județului Teleorman, de ziariștii de la RISE Project, pe baza unui document care practic nu există ca înregistrare. Iată ce spune ministrul:
„Am făcut verificări serioase în registrele de evidență ale IPJ Teleorman și acest document nu se regăsește înregistrat instituțional, așa cum ar fi fost normal. Am făcut verificări la nivelul Direcției Generale de Protecție Internă. DGIPI deja a anunțat că nu a emis acel document. Nu s-a regăsit nici în evidențele acestei structuri. Am făcut verificări și la IGPR. Nu este înregistrat acest document nici în arhiva acestei instituții, ceea ce mă face să concluzionez că acesta este un document preconceput, prefăcut în alte scopuri. Pentru faptul că în spațiul public încă se speculează că acest document ar proveni de la DGIPI și pentru că eu consider că acest lucru afectează imaginea ministerului, vă anunț că voi întreprinde toate demersurile legale pentru ca cei care au făcut asemenea afirmații să le probeze. Vorbesc de cei care spun că această anchetă jurnalistă are la bază un document emis de DGIPI. (…) Vă mai spun ceva în premieră de data asta. Am informații – și nu le-aș spune dacă nu aș considera că sunt informații certe – că acest document inițial nu a avut niciun antet și mă opresc aici”.
Ministrul de Interne trece drept unul dintre oamenii cei mai apropiați ai lui Liviu Dragnea, cel care a promovat-o în această funcție de două ori. Reacția sa este legată doar de paternitatea documentului, nu și de conținutul lui, în sensul de a conține date reale sau nu.
C. Zamfir, AMPress