AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul de Externe: Acuzaţiile Rusiei privind transporturile de cereale din Ucraina, complet false

 

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a calificat drept „complet false” acuzaţiile Rusiei la ONU potrivit cărora Occidentul ar face cu Ucraina un schimb de tipul „cereale pentru arme”, relatează Agerpres, citată de g4media.ro.

Şeful diplomaţiei române a avut o intervenţie, joi, la New York, în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, la dezbaterea „Menţinerea păcii şi securităţii internaţionale – conflict şi securitate alimentară”. El i-a răspuns, în acest context, ambasadorului Federaţiei Ruse la ONU, Vasili Nebenzia.

„În ceea ce priveşte acuzaţiile Rusiei pe care tocmai le-am auzit în această sală că există o aşa-zisă «înţelegere» între Occident şi Ucraina pentru a livra arme în schimbul cerealelor, permiteţi-mi să vă amintesc că nu este prima dată când Rusia face asemenea acuzaţii complet false. De exemplu, pe 1 mai, Ministerul Apărării rus a declarat că Ucraina exportă masiv cereale, folosindu-se de infrastructura rutieră, feroviară şi de transportul pe Dunăre din România, pentru a primi la schimb arme şi muniţie. Ministerul român al Apărării a negat prompt aceste declaraţii, calificându-le a fi o falsă şi grosolană manipulare a realităţii”, a arătat Bogdan Aurescu.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!