• Home
  • Știri
  • Ministrul de Externe: Incidentul din Polonia arată cât de dificilă este situaţia de securitate

Ministrul de Externe: Incidentul din Polonia arată cât de dificilă este situaţia de securitate

aurescu 2

Incidentul din Polonia arată cât de dificilă este situaţia de securitate, dar este nevoie de „claritate” în legătură cu circumstanţele în care a avut loc şi în acest caz „nu e loc de speculaţii”, a subliniat, miercuri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei române a avut o intervenţie la conferinţa internaţională „Gândirea Militară Românească – Dinamica arhitecturii de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre, în contextul conflictului din Ucraina şi al noului Concept strategic NATO”.

„Incidentul de seara trecută din Polonia, la graniţa cu Ucraina, ne arată cât de dificilă şi sensibilă este situaţia de securitate cauzată de războiul împotriva Ucrainei. Suntem în contact strâns cu aliatul şi partenerul nostru strategic polonez şi este important ca toate circumstanţele în care a avut loc incidentul să fie clarificate cât mai repede posibil”, a spus Bogdan Aurescu, potrivit Agerpres.

El a amintit că miercuri se întruneşte Consiliul Nord-Atlantic.

„Ambasadorii tuturor statelor NATO discută despre circumstanţele acestui incident. Aşa cum a spus preşedintele Klaus Iohannis, România este pe deplin solidară cu Polonia şi transmitem condoleanţe apropiaţilor celor două victime ale exploziei de seara trecută. Nu e loc de speculaţii. Trebuie să avem claritate în ceea ce priveşte circumstanţele în care a avut loc incidentul”, a arătat Aurescu.

Parteneri