AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul de Externe: Războiul din Ucraina trebuie să înceteze cât mai curând

 

Participanţii la cea de-a doua ediţie a Conferinţei ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova au făcut apel la încetarea războiului din Ucraina cât mai curând, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

“Suntem afectaţi cu toţii de acest război care nu trebuie să uităm în niciun moment că trebuie să înceteze. Noi, în continuare, trebuie să cerem Federaţiei Ruse să înceteze acest război ilegal, nejustificat, neprovocat, ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei care face rău Ucrainei, care face rău regiunii, Europei, lumii întregi şi, nu în ultimul rând, face rău Rusiei. Prin urmare, şi astăzi apelul nostru pe care l-am pronunţat aici la Bucureşti a fost că războiul trebuie să înceteze cât mai curând”, a afirmat Aurescu, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii, potrivit Agerpres.

Germania sprijină Ucraina financiar, economic, energetic, dar şi pe plan militar, a declarat, la rândul său, ministrul de Externe, Annalena Baerbock, care a coprezidat reuniunea de la Bucureşti alături de Bogdan Aurescu şi secretarul de stat francez pentru Dezvoltare, francofonie şi parteneriate internaţionale, Chrysoula Zacharopoulou.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!