• Home
  • Prima
  • Ministrul Educaţiei, despre redeschiderea școlilor, după vacanță

Ministrul Educaţiei, despre redeschiderea școlilor, după vacanță

elevi clasa 2

Noul ministru al Educaţiei a declarat că data reînceperii cursurilor pe 11 ianuarie este un termen „mult prea scurt” pentru ca şcolile să fie redeschise fizic.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite.
Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat ministrul Educaţiei, conform Ştirileprotv, citate de rtv.net.

Dacă elevii se vor întoarce gradual în bănci, rămân în vigoare cele trei scenarii cunoscute: roşu, verde şi galben. Ministrul Educaţiei a anunţat decizia de a deschide etapizat şcolile, începând cu grădiniţa şi învăţământul primar.

De altfel, Sorin Cîmpeanu a subliniat că autorităţile sanitare vor fi cele care decid redeschiderea şcolilor.

Revenirea elevilor în bănci este o urgenţă de grad zero spune Sorin Câmpeanu, care precizează însă că acest lucru se va întâmpla doar dacă nu va creşte cu mult numărul de îmbolnăviri după sărbători.

Ministerul Sănătăţii va fi însă cel care va lua decizia finală.

Parteneri