AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul Educației: Elevii vor da teze, cu prezență fizică, în primele două săptămâni din ianuarie 2022

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat, marți seară, că în cele două săptămâni de școală din ianuarie 3-14, când elevii vor reveni din vacanța de iarnă mai repede, se vor da teze cu prezență fizică.

„Examenele naționale rămân la datele planificate. În acele două săptămâni din ianuarie vor fi teze cu prezentă fizică, pentru că teza este ultimul bastion în calea lipsei de relevanță a notelor”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la Digi 24, potrivit stiri.tvr.ro.

Cele două săptămâni de vacanță forțată vor fi recuperate în primele două săptămâni din ianuarie, care vor fi incluse în semestrul I. Astfel, elevii de gimnaziu și cei de liceu vor reîncepe cursurile după vacanța de iarnă, pe 3 ianuarie, iar elevii din casele primare pe 10 ianuarie.

Propunerea de recuperare a acestor două săptămâni de vacanță forțată în luna ianuarie a venit din partea Consiliului Național al Elevilor și aceasta este susținută de ministrul Educației.

În privința reluării cursurilor pe data de 8 noiembrie, cu prezență fizică sau online, se va lua o decizie în 5 noiembrie, iar decizia va depinde de evoluția situației epidemice.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!