AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul Energiei: „Avem gaze suficiente pentru a le putea livra în sistemul național de transport fără probleme”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a dat asigurări, într-o intervenție pentru B1 TV, că există suficiente rezerve de gaze pentru a fi livrate în sistemul național de transport, în contextul episodului de iarnă severă care a cuprins România. Pe de altă parte, acesta a precizat că local apar probleme privind rețeaua Transelectrica, din cauza condițiilor meteo severe:

„Suntem în debutul ședinței Comandamentului de Urgență de Iarnă și vom comunica toate noutățile la finalul acestei ședințe. Ceea ce facem este să ne asigurăm că nu există probleme cu livrarea de energie electrică și de gaze naturale din perspectiva producătorilor cei mari, în zona hidro, în zona de cărbune și bineînțeles că avem și gaze suficiente pentru a le putea livra în sistemul național de transport fără probleme.

E adevărat, apar dificultăți în ceea ce privește starea rețelei de joasă tensiune, de medie tensiune, uneori și de înaltă tensiune, rețeaua Transelectrica, din cauza condițiilor meteorologice. Aici distributorii companieii de distribuție au toate resursele și ne-au asigurat că vor interveni în cel mai scurt timp. Îi monitorizăm și ne asigurăm că respectă angajamentul pe care și l-au luat, astfel încât românii să stea cât mai puțin timp fără curent electric.
Monitorizăm situația, nu e prima dată când ne-am confruntat cu aceste dificultăți. A fost acea perioadă de viscol puternic, de ger, de rafale, de la 80 de kilometri pe oră. Și atunci au existat probleme mai ales în zona de Sud-Est a României. Acolo, vântul bate destul de tare, rețelele sunt expuse”, a spus ministrul, potrivit b1tv.ro.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!